Aanpak eenzaamheid

Cursus Creatief Leven:

Er is nu een methode beschikbaar die volledig is onderzocht en wetenschappelijk is gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), ontwikkeld door Jeannette Rijks. Deze methode heet "Creatief Leven" en heeft bewezen zeer effectief te zijn in het aanpakken van eenzaamheid.

In een reeks van acht bijeenkomsten, komen we in een groep van 8-12 deelnemers bij elkaar en gaan we op een speelse manier in op de kennis over eenzaamheid. Elke cursist wordt aangemoedigd om zelf te ontdekken wat voor hen belangrijk is en waar ze naar verlangen in het leven. Ze leren hun sterke punten en passies kennen. De benadering is creatief en positief. Het uiteindelijke doel van de cursus is om elke deelnemer weer in balans te brengen en hen te helpen ontdekken hoe ze hun leven kunnen vormgeven op een manier die bij hen past.

Het is inspirerend om te zien dat er al na een paar bijeenkomsten positieve veranderingen plaatsvinden in het leven van de deelnemers. Ze raken steeds meer gemotiveerd en enthousiast over hun deelname, en als trainer is dat een bijzonder waardevolle ervaring.

Lezing over eenzaamheid

In deze workshop vertel ik over de diversen soorten eenzaamheid, zullen we aan de hand van enkele opdrachten meer ervaren wat het effect is en hoe we het kunnen aanpakken.

Workshop over eenzaamheid

Tijdens de lezing over eenzaamheid vertel ik over wat eenzaamheid is, de verschillende soorten, ga ik in op interventies.

Begeleiding bij de online cursus Creatief Leven via Faktor 5

via factor 5 kan je online een training volgen. dit is dan een individueel traject waarbij het als prettig wordt ervaren om wat begelijding en aansturing te ontvangen