Aanpak eenzaamheid

wie ben ik?

Mijn naam is Arlette Verreck. Woonachtig in Nuenen, dit ligt 6 km van Eindhoven af. Na een onderbreking van 10 jaar in mijn loopbaan om me volledig te kunnen wijden aan de zorg voor mijn drie kinderen, ben ik weer aan het werk gegaan toen mijn jongste kind naar de basisschool ging. Mijn werk vond plaats in het onderwijs, waar ik een positie op een basisschool op me nam. Tegelijkertijd ben ik begonnen met mijn opleiding in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en heb ik zowel de Practitioner- als de Master-opleiding in NLP met succes afgerond. Dit was een leerzaam avontuur, omdat NLP inzicht biedt in de menselijke communicatie.

Mijn passie voor persoonlijke groei en het verbeteren van menselijke relaties leidde me naar verdere specialisatie. Ik volgde de opleiding tot Specialist Eenzaamheid bij Faktor 5, waarna ik de kennis heb ik om een bijdrage te mogen leveren in het aanpakken van eenzaamheid. Ik geloof sterk dat iedereen waardevol is en het recht heeft om verbinding te ervaren met anderen. Ofwel geen eenzaamheid hoeft te ervaren.

Momenteel werk ik als zelfstandige in de zorgsector, waar ik verschillende organisaties ondersteun. Ik maak gebruik van mijn kennis over het aanpakken van eenzaamheid om bewoners te stimuleren in hun dagelijkse activiteiten, met als doel hun gevoel van eenzaamheid te verminderen. Daarnaast zet ik me ook in als coach in de aanpak van eenzaamheid buiten mijn professionele werk, om mensen met elkaar te verbinden en kennis over eenzaamheid te verspreiden.
Arlette Verreck "Gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven"